گزارش دولتمردان باید مصداق (( قول سدید )) باشد
بسمه تعالی
گزارش دولتمردان باید مصداق (( قول سدید )) باشد
انتظار می رفت پس از یک هفته بعد از اولین گزارش 100 روزه رئیس جمهور محترم بحث ها پیرامون آن پایان پذیرد و نگاهها همه معطوف به آینده دولت و نتایج تلاش دولتمردان جدید شود. امّا همه روز شاهد واکنشها و مقالات گوناگون موافقان و مخالفان گزارش مذکور هستیم و تقریباً از حد متعارف و متعادل گذشته است. این أمر میتواند علتهای مختلفی داشته باشد که یکی از اهم آن علل، بیان صریح و صادقانه حقایق موجود و مشکلات جاری کشور توسط رئیس جمهور بود، چیزی که در دهههای گذشته همه دولتها یا کتمان میکردند و یا تلویحی و در لفّافه میگفتند و بیان آن را به مصلحت نظام ! نمی دانستند گویا فراموش میکردند که مصلحت نظام اسلامی در گفتگو با مردم فقط و فقط در عمل به توصیههای اخلاقی قرآن کریم و معصومین علیهم السلام است و نه چیز دیگر.
قرآن کریم به قول صدق و قول سدید و قول لیّن توصیه میکند و کذب و نزاع را شدیداً نهی میکند و معصومین علیهم السلام بیان حق را هرچه تلخ باشد، امر میکنند و صدق را تنها راه نجات میدانند و خدعه و غش با مسلمانان را منع می کنند. امیدواریم رئیس جمهور و دولتمردان وی تحت تأثیر هجمه غیر منطقی و یا دفاع غیر اصولی طرفداران احساساتی و افراطی دو طرف قرار نگیرند و نه منفعل شوند که دست از حقیقتگویی و صداقت بردارند و نه برافروخته شوند و به مباحث اختلافی بپردازند که هر دو باعث عدم پیشرفت دولت در اهداف خود می شود.
بر کس پوشیده نیست که بیشترین ناراحتی و اعتراض آحاد مردم به دولت های سابق، بیش از سختیهای وضیعت معیشتی، از خلافگویی و تحلیل و تفسیر اوضاع کشور بر عکس حقایق ومشاهدات واقعی مردم از اوضاع زندگی در جامعه بوده است و دولتمردان سابق و اسبق به گمان اینکه باید امید به مردم بدهند، اوضاع را خوب و عالی توصیف میکردند و پیشرفتها را بزرگتر از آنچه بود و مشکلات را کوچکتر از واقع بیان می کردند و گاهی هم منکر مشکلات بدیهی می شدند و این دو عمل بر خلاف تعالیم دین است و کاری باطل و عبث بوده اند، زیرا از راه باطل نمی توان حق را یاری داد.
امید ما آن است که جناب حجه الاسلام و المسلمین آقای دکتر روحانی، بر مشی سازنده خود استوار بماند و عملکرد دولت را شفاف و عیان نمایند و قبل از اینکه مردم از راههای مختلف اطلاعات و شرایط حاکم بر کشور را رصد نموده و به دست بیاورند، دولت خود را پیشقدم و همواره بر طریق صدق و راستی قول و فعل خود را تنظیم نماید تا اعتماد جامعه را هر چه بیشتر به خود معطوف کنند. فراموش نشود که مردم فقط بخاطر تفاوت شعارها و عملکردها از دولتهای قبل رویگردان میشدند. دولت کارهای انجام شده را به مردم بگوید اما تبلیغات و هیاهو نکند و بدون تعریف و تمجید و بزرگنمایی گزارش بدهد و مشکلات و موانع را بدون مقصر تراشی و یا تخریب و مچگیری از دیگران دلسوزانه بیان کند، ضمناً کارنامه و عملکرد دولتهای قبل هم باید محترم بماند و به جای خودش ذکر شود.
همه دست آوردهای 10 دولت پیشین برکات و نعمتهایی هستندکه خداوند به دولتهای جمهوری اسلامی عنایت داشته است و باید اینجا هم به توصیه قرآن کریم عمل کرد که میفرماید: و اما بنعمت ربک فحدث ......
دو نکته مهم:
- انتصابات دولت در ردههای میانی و سطوح پایین تا حدودی از اعتدال خارج شده است و در حال جناحی شدن است و باید از این روند جلوگیری شود، در غیر اینصورت شالوده دولت تدبیر و امید تخریب خواهد شد و بر شالوده خراب نمیتوان کاخ و قصر بنا کرد و در تطابق شعارها و عملکردها باید از دولتهای قبل عبرت گرفت، تا مردم رویگردان نشوند.
- بعضی از معاونان و مشاوران و مدیران دولت، در واکنش به انتقادها، ازکوره در میروند و باب اتهام و هتک حرمت و تندگویی و تندخویی را دوباره باز می کنند. بدانند هرچه پاسخهایشان متینتر و آرامتر و منطقیتر و بدون عصبانیت و تنازع باشد، در نزد مردم و بزرگان جامعه مقبولتر و پسندیدهتر خواهند بود و عقلای جامعه قضاوت به حق خواهند کرد.
آیت پیمان
آذر ماه ١٣٩٢ ش قم
- ۹۳/۰۱/۰۶